Skip to content

Algemeen

Ben je in verwachting of heb je jonge kinderen en wil je de zorg voor je gezin graag combineren met je werk of je studie? Dan zit je goed bij Kober. Of je nu een kinderdagverblijf zoekt, peuteropvang of buitenschoolse opvang; we bieden je kind een vertrouwde plek en een uitdagende speel- en leeromgeving. Altijd bij jou in de buurt.

Kinderdagverblijf

Kleinschalig en groen. Overzichtelijk, toegankelijk, met een warme sfeer: dat typeert de Eerste Rith, ons kinderdagverblijf in het rustige en groene Princenhage. We hebben drie verschillende aantrekkelijk ingerichte groepen: een babygroep, peutergroep en verticale groep. Die grenzen elk aan de schaduwrijke, natuurlijke buitenruimte met glij-klimheuvel, zandbakken en een waterbaan Dat betekent: deuren lekker openzetten en spélen maar!

Peuterspeelzaal

Met onze eigen lichte groepsruimte – inclusief boekenhoek en een echt atelier – zitten we pal naast ons kinderdagverblijf. Dus spelen we geregeld met andere kinderen samen buiten in de schaduwrijke, natuurlijke buitenruimte met glij-klimheuvel, zandbakken en waterbaan. En binnen? Ook daar is genoeg te doen. Met thema’s als ‘Reuzen en kabouters’, ‘Oef, wat warm’ en ‘Wat heb jij aan vandaag’ als leidraad, zingen we liedjes, knutselen we, verkennen we nieuwe woorden en lezen we boekjes. Zo werken we op een gestructureerde maar speelse manier aan de ontwikkeling van jouw kind. We bieden ook voor- en vroegschoolse educatie (VVE) aan. Om hiervoor in aanmerking te komen, is een verwijzing van het consultatiebureau nodig.

Buitenschoolse opvang

Verwacht hier geen voorgekauwde knutselwerkjes, of een dagprogramma dat van uur tot uur is dichtgetimmerd: bij buitenschoolse opvang de Eerste Rith is het veelal aan de kinderen zelf wat ze willen creëren of ondernemen. Ze maken samen hun keuze uit het activiteitenprogramma DoenKids; wij denken natuurlijk met ze mee. Zo kan het dan we de ene keer boetseren en we dag erna op pad gaan om kikkerdril te zoeken.